Середа, Лютий 20

Єгиптяни називали алое рослиною безсмертя – і ось як вона впливає на організм

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Корисні властивості алое, про які треба знати.

Алое вера є однією з найдивовижніших рослин в світі. Вона має так багато цілющих властивостей, що єгиптяни навіть називали її «рослиною безсмертя».

Походження Алое вера (алое сьогодення), достеменно не відомо. Воно має 500 різновидів, але тільки “Алое Барбаденсіс” (Aloe barbadensis) підходить для лікувальних цілей.

Гель в листях цієї рослини має антиоксидантні, антимікробні, протигрибкові та антисептичні властивості. Він містить вітаміни А, С і Е, холін, фолієву кислоту і В1, В2, В12 і В3 (ніацин), а також мінерали – селен, цинк, кальцій, залізо, мідь, марганець, калій, магній і хром. У алое містяться:

1. Поліфенольні антиоксиданти. Вони допомагають боротися з вільними радикалами, які сприяють хворобам, інфекціям і прискорюють процес старіння.

2. Жирні кислоти. Алое містить рослинні стероли, які є цінними жирними кислотами, включаючи кампестерол і B-ситостерол, а також лінолеву, ліноленову, міристинову, каприлову, олеїнову, пальмітинову і стеаринову кислоти.

3. Амінокислоти. Існує близько 22 амінокислот, які називаються «будівельними блоками білка», які необхідні для вашого організму, і алое вера містить від 18 до 20 з них, включаючи вісім з них, які вважаються необхідними для здоров’я людини.

Як би ми не використовували алое, воно допоможе впоратися з безліччю проблем в нашому організмі. Наприклад, при прийомі внутрішньо ми можемо зменшити запалення, знизити рівень цукру в крові і поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту. Одне дослідження навіть показало, що сік алое вера, коли використовується для полоскання рота, може видалити наліт з зубів так само, як і ополіскувач, який ви купили б в магазині.

Алое омолоджує нашу шкіру. Воно зменшить утворення рубців і навіть допоможе позбутися зморшок. Ви можете використовувати його в якості лосьйону, зволожувача.

Як використовувати алое:

Після того, як ви відрізали листок, почекайте, поки жовтий сік повністю стече. Ця рідина – смола, яка включає в себе подразнюючу активну речовину “алоїн”, що діє як проносне і є злегка токсичним!

Після того, як жовтий сік повністю стік, можна відрізати шматок листка. Покладіть решту листка в поліетиленовий пакет і покладіть в холодильник. Там листок може зберігатися протягом декількох днів.

Для зовнішнього застосування.
Відріжте відповідний шматок листка. Гель можна безпосередньо наносити на уражену ділянку шкіри. Ви відчуєте охолодження і пом’якшення.

Для внутрішнього використання.
Якщо немає ніяких протипоказань (наприклад, алергії) ви можете або з’їсти м’якоть листка алое в натуральному вигляді, або змішати з невеликою кількістю їжі. Не нагрівайте його і не змішуйте з гарячою їжею, тому що так цілющі інгредієнти будуть знищені.

Ви не помилитеся, додавши алое в свій косметичний і лікарський арсенал. Його можна вирощувати вдома, і завжди мати під рукою.

Джерело

Новини партнерів:



Share.

КОМЕНТУВАТИ