Вівторок, Грудень 18

Як можуть змінити громадський простір біля Палацу Хоткевича

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Для мешканців Підзамче презентують два варіанти облаштування площі поблизу Палацу Хоткевича.

У Львові планують облаштувати громадський простір поблизу Міського палацу культури імені Гната Хоткевича, який передбачатиме пішохідні зони, технічний заїзд, відпочинкові зони та шумоізоляцію від залізниці.

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця архітектурної ГО «Urbanideas», у якій розробляли один із проектів-пропозицій, Ольга Криворучко, до організації звернулась адміністрація Палацу культури з проханням розробити свій проект облаштування простору поблизу будівлі.

«Щоби вийти на громадські обговорення, ми розробили дві візуалізації: одну нам створив студент, який робив її в межах дипломної роботи, та від Urbanideas. Ми хочемо лишити площу перед палацом пішохідною і додати туди місця для відпочинку людей. Навпроти нас є велика квадратна територія, де мала б з’явитися відпочинкова зона з лавками, сидіннями та деревами», — розповіла у коментарі Tvoemisto.tv директорка Палацу культури імені Гната Хоткевича Оксана Гуз.

За її словами, територію з боку залізничної дороги поблизу зупинки на Чорновола хочуть також зробити пішохідною, однак із технічним заїздом для машин, котрі привозять обладнання для закладу культури.

«Із боку залізничної колії нам часто заважають потяги. Ми шукаємо можливості, щоб облаштувати антишумову стіну, оскільки будівля має майже сто років, а сильний шум її руйнує. Крім цього, шум залізниці заважає заходам. Ми маємо зауваження до обох візуалізацій, але, крім цього, хочемо, щоб люди висловили свої пропозиції, щоб максимально комфортно облаштувати цю територію», — повідомила Оксана Гуз.

Організація транспортного руху

Зокрема, у проекті ГО «Urbanideas» передбачили можливість проводити вуличні події, серед яких виставки, концерти, перегляд кіно і простір для відпочинку з друзями. За словами проектантів, простір має залучити до індустріального району Підзамче більше відвідувачів.

У проекті студента НУ «Львівська Політехніка» Павла Білика передбачено облаштування паркомісць та зелених зон. Крім цього, зі сторони залізничних колій пропонують встановити антишумову стіну та місця для відпочинку із підвищеннями.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда, ескізні проекти винесуть на громадські обговорення із залученням мешканців прилеглих вулиць, працівників та відвідувачів Палацу культури. Після погодження мерія зможе замовити проектно-кошторисну документацію. Коли саме розпочнуть роботи з облаштування громадського простору, наразі не відомо.

Візуалізація надана Urbanideas та Палацом Хоткевича для Твоє Місто.

Новини партнерів:
Share.

КОМЕНТУВАТИ